Instruktörsutbildning i Kontaktkontraktet

jag stannade till på en fika hos hundförarna i Västra Götaland och träffade en trevlig konstapel vid namn ”Rave”. Jag tror att han efternamnet var Braveheart :-). Sveriges enda golden med sheriffstjärna.

jag stannade till på en fika hos hundförarna i Västra Götaland och träffade en trevlig konstapel vid namn ”Rave”. Jag tror att han efternamnet var Braveheart :-). Sveriges enda golden med sheriffstjärna.

IMAGE.JPG

Tre dagars kursens yngste deltagare var lille Notch. När jag skulle visa ”Ryggsäcken” och hantering kände jag jag så tydligt Noach personlighet. Han är en stark och härlig liten kille. Det ska bli spännande att se vad det blir av grabben. 

IMAGE.JPG

Annika tränar på mimik och härmning...

Det är sååå lätt att stoppa till våra jyckar en godis utan att reflektera över hur mycket vi egentligen kan göra genom att snacka, klappa innan vi ger godbiten. Svaret vi får i form av en mimkförändring, en glad svans, ett tillbakadraget öra betyder så mycket mer än ett stint stirrande. Prova så får du se! Kan du härma din hunds mimik? Kan din hund göra detsamma - härma din? 

 

IMAGE.JPG

 .....och det gör även Sophie med lyckat resultat.Det är så vanligt att vi nöjer oss med att hundarna tittar på oss men kontaktträningen går att utveckla så mycket mer. Prova att sätt dig framför din hund. Vad händer om du provar olika ansiktsuttryck, olika sätt att beröra hen. Hur reagerar din hund på din röst? Kan du härma din hunds mimik? Vad händer då? 

IMAGE.JPG

Eva i ett förtroligt samtal med en mycket pigg trettonåring. 

IMAGE.JPG

en busig whippet som tagit en tillfällig paus. 

IMAGE.JPG

Tack Maria för fantastisk service. Det är guld värt med god mat. 

IMAGE.JPG

Annika med en synnerligen pigg nioåring. 

IMAGE.JPG

Rose-Marie blundar, andas och tränar på lugn, lugn, lugn och som belönas med aktivitet. 

IMAGE.JPG

IMAGE.JPG

Ina med sin glada hoffe tränar på mimik och kontakt. 

Tack Råhagens brukshundklapp och samtliga deltagare för tre härliga dagar i Kontaktkontraktets principer. Lycka till! Vi hörs!