Nosshopping

En bieffekt av att återigen ha valp i huset är att det blir stora hål i plånboken. Inte för all skadegörelse bitiga valpar ställer till med, utan för att jag plötsligt tar mig tid att vandra runt i stan och diverse affärer.

 

Igår kom jag hem med tre par nya skor. Skor som jag egentligen borde köpt för minst ett år sedan, tack Zakk! Jag får väl se hur shoppandet slutar, för även bilen borde bytts  för minst ett år sedan .

Zakks och min samvaro består mestadels i att vi miljötränar, vilar ihop, leker och allmän följsamhetsträning. Åkpåseinkallningen har givit resultat, nu när jag håller honom på en armlängds avstånd och säger hans namn kämpar han för att komma loss ur mina händer och för att komma åt köttbullsbiten jag har i munnen. Jag har klickat in honom och tränat tre stycken tvåminuterspass men kan fortfarande inte säga om han ännu förstått att han ska erbjuda mig beteenden. Han saknar ännu den där medvetna blicken en klickerklok hund får. Nästa träningspass kanske.

Nu ska vi åka till Resarö där han ska få busa med brorsan Adder, medan jag åker till Waxholm för att lyssna på min vän Yrsa Stenius som ska prata om Jussi Björling.