Välkommen hem Zakk!

Just nu ligger han och sover på mattan nedanför soffan. Jag hämtade honom direkt efter att jag avslutat kursen idag. För övrigt en härlig kurs med fyra underbara tollare, tre glada flattar och en jaktlabbe.

Det tog två träningspass att ändra  Unni (tollarens) fantastiska ögonkontakt till att istället titta framåt. Naturligtvis med en ny signal. Jag tycker att jag börjar hitta en bra och rolig form för retrieverlydnad, kul att se snabba resultat på hundarna.

Åter till Zakk. Papper skrevs mellan Anne och mig, en fodersäck inköptes också tog jag Zakk under armen och styrde kosan hemåt. Han var ingen hjälte när jag satte ned honom på dörrmattan, utan såg snarare ut som om han sålt smöret och tappat pengarna. Stilla och lätt ihopkrupen satt han vid dörren och såg ömklig ut.

Jag lyfte upp honom och satte mig på vardagsrumsmattan. Där satt vi, Zakk uppkrupen i min famn, tjugo minuter innan han visade någon nyfikenhet. Nu har han spanat in vardagsrummet, uteplatsen, hundkorgen och en isbjörn som han fått i present av Molly. Får se hur natten gestaltar sig. Kuling sov ju i sängen men jag ska försöka stålsätta mig och lära Zakk att han ska sova på golvet. Hur det går får jag väl se . Inatt sover jag antagligen på soffan så att han är nära mig. Nu vaknar han igen! 

Fem minuter senare

Just nu kämpar Zakk med näbbar för att ta sig över "oceanen" av trägolv, fram till mig i köket. Han närmar sig med en decimeter i taget, skällandes. Nehe, nu har han återvänt till den trygga mattan och lagt sig ned. Får sluta nu, killen behöver lite stöd med husesynen. Undrar just vad grannarna tror när de ser mig krypa runt skrattandes på alla fyra.