Zakk har fått en schäfergen

Zakk är inte en helt tystlåten valp. Jag tror att han drabbats av en schäfergen! Det ska bli väldigt intressant att se om pipandet, gnällandet och ibland skällandet försvinner med tiden, eller om det är någonting jag kommer att få ta med i beräkningen.

 

Foto, Stefan Magnusson

Just nu låtsas jag som om det regnar - han är helt enkelt en snacksalig liten kille (han skäller just nu ut badhandduken, troligen för att den hänger kvar på kroken istället för att ge upp och trilla ned på rygg.

Vi har gått ca 800 meter idag, till största delen har Zakk gått lös. Ibland tar han taxi (mig) men för det mesta går han själv. Raggen åker upp och ned som en tuppkam när han blir lite osäker. Ofta reagerar han på dofter, sånt som jag inte kan se eller kan ha en uppfattning om. Vi mötte ett gäng byggarbetare som Zakk hälsade på. En av dem var antagligen lite skraj, men under grupptrycket vågade han inte annat än att försöka sig på en mycket märklig hälsning. Han viftade med handen upp och ner utan att nudda Zakk, alltmedan han pratade på ett uppjagat och stressat vis.

Jag blev irriterad på mig själv efteråt. Naturligtvis skulle jag omedelbart ställt mig mellan Zakk och honom och sagt att det räckte. Nu tog Zakk ingen skada, men såna beteenden ska inte få passera utan min åtgärd. Men, man är inte mer än människa . Nästa gång det sker, kliver jag mellan när jag ser att människor inte har vettiga avsikter med sin "hälsning".

 

Trevlig helg!