Måste ta en paus...

från pluggandet. Jag velade ju länge om jag skulle fortsätta min utbildning i England eller om jag skulle övergå till att börja skriva lydnadsboken.

Så nu sitter jag här och försöker redogöra för seratonin, glutamin, oxytocin och andra neurotransmittorsubstanser . Den andra uppgiten, förutom redogörelse av diverse transmittorsubstanser och deras emotionella påverkan, innefattar en redogörelse om fördelar och nackdelar med positiv och negativ förstärkning, positiv och negativ bestraffning ur överlevnadssynvinkel mm. 

Igår var jag hundvakt till getingen. Han (Krutow) gjorde stolt entrée med en leksak i munnen. Väl inomhus släpptes leksaken framför Zakk. Det var knappast en tillfällighet. Krutow talade vänligt  men tydligt om för den lille mannen att getingars leksaker låter man bli. Däremot var det fritt fram att hänga i leksaken när Krutow själv bar dyrgripen.

Nåja, slutet av dagen tillbringade Krutow i mitt knä, grundligt trött på den lille svarte terroristen. Då hade Zakk roat sig med att rusa in i Krutow, skälla honom i öronen och bete sig allmänt ohyfsat. Jag förundras över vuxna hundars oändliga tålamod och hur de i all evinnerlighet bara vänder bort huvudet, "- snälla, lägg av!"

Den här helgen har Zakk träffat en border collie valp, en liten kille på 14 veckor vid namn Otto. Jag vill lova att grabbarna hade kul tillsammans. I övrigt har det inte hänt så mycket. Zakk är fortfarande lite försiktig i kontakten med barnen på gården och jag tar in honom i "ryggsäcken", mellan mina knän när barnen vill hälsa på honom, då fungerar det bra både för barnen och honom. Sedan får de leka tillsammans. Just nu står Agnes vattenkanna överst på tio i topp listan .

En sak höll jag på att glömma, Zakk håller på att lära sig att skälla. Jag vet, han är redan begåvad inom det området, men nu lär jag honom att skälla på signal. Just nu består den tillfälliga retiningen/signalen av hans isbjörn. Jag sätter ned björnen i handfatet. Zakk väntar i spänd nyfikenhet nedanför. Sakta sträcker sig isbjörnen över handfatskanten, för att snabbt gömma sig i handfatet på nytt. Efter två repetitioner stormskällde den lilla svarta. Nu ska jag lära honom att göra det på rätt signal.  Vet inte om en isbjörn accepteras som signal för skall av domarna på en tävling. Tror inte det .