Zakk the ripper

Det är härligt med lediga helger. Inga planer förutom att slappa, kanske gå på en utställning och leka med Zakk.

Morgonen började bra, Pia lämnade in Zakk vid 9.30 innan hon stack iväg för att träna sök. Zakk och jag slängde oss i soffan och busade. Plötsligt förvandlas Zakk till Zakk the ripper - som kastar sig upp i ansiktet och sliter tag i min överläpp. Jag får tag om nosen och håller i den vilt sprattlande galningen tills han lugnar sig, känner på min läpp och inser att den inte är hel längre. Blodet sprutar, Zakk biter mig i benet på väg in i badrummet och får en luggning i nackskinnet så han en gång för alla inser att just nu är det inte läge att busa med matte. Jag tittar mig i spegeln och konsterar att läppen är uppslitsad i ett centimeterlångt jack.

Jag ringer mitt ex som är doktor och får det föga upplyftande svaret att jag måste åka in till KS. "Ta med flera böcker och en termos kaffe". Helt plötsligt har min lugna och sköna morgon förvandlats till något helt annat än just lugn och skön. Jag packar ned en bok, tar med mig Zakk som exxet inte vill sitta hundvakt till (kanske förståeligt) och åker till akuten. Ringer Pia på vägen och frågar om hon kan hämta upp Zakk på vägen hem. Nu tog det inte 8 timmar, utan jag var färdigtejpad, stelkrampsvaccinerad och tillbaka till bilen och Zakk the ripper en timme senare. Biten ska man tydligen bli på förmiddagar!

Ps. Nu fick jag belägg för det jag alltid hävdat - att det är mindre farligt att pussa på en hund än en människa. Gris, katt och människa är mycket farligare att bli bitna av, än våra jyckar.