Lite av varje

Zakk och jag åkte upp till klubben idag för att köra lite dirigering utomhus. Med Zakk i koppel invid mig, gick vi runt och satt ut tre stycken skålar på olika ställen på appellplanen.

Jag skickade Zakk på ca fyrtio meters avstånd mot den först utsatt skålen. Han sprang, likt ett barn som nyss lärt sig cykla, mot skålen som jag placerat på trappan till en bod - lite vingligt men rakt. När han ätit upp godiset (torrfodret) och höjde sin nos, blåste jag en stoppsignal och slängde iväg några torrfoderkulor över och förbi hans huvud. De andra dirigeringarna gick ännu bättre, han sprang sprikrakt med stort självförtroende.

Sedan åkte vi upp till Ulriksdals slottsteater för en fika. Plötsligt hör jag en kvinna säga till sin man "oh, där är den duktiga valpen från föredraget igår kväll". Den duktiga valpen och jag höll ett föredrag för SSRK Östra igår kväll. Ämnet var,  "Träning för tävling - en fråga om attityd". Zakk vet att det bara vankas märgben på liggplatsen när han följer med mig på olika uppdrag. Då har han något att sysselsätta sig med samtidigt som han ligger lugnt. Alltså låg han lugnt och stilla i nästan tre timmar förutom en rastning i kaffepausen. Visst är jag stolt, han är en begåvad liten kille.