Syskonträff

Idag träffades syskonen bus på So-Su Bk. Vi mattar delar på ansvaret för träningen. Idag var det min tur.

Vi tränade fotgående mellan matskålar, dirigeringstecknet för "ut" vid vänster sida och stoppsignal efter att valparna ätit upp godbiten i matskålen. Det låter kanske avancerat men är väldigt lätt. Johannas Häxa var av någon anledning lite tveksam, men det löste sig efter att jag suttit med matskålen i handen och jollrat.

Sedan jobbade vi med handtarget ,dvs att valparna sätter nosen mot vår öppnade handflata. Det har vi stor nytta av senare vid avlämningar av apporter - hunden vet var han/hon ska lämna av.

Till sist visade jag en bra övning där vi lär valparna att skilja på beröm och "varsågod". Jag lägger ut en godis som hunden inte får ta, backar och lockar på valpen. Försöker han/hon ta godiset puttar eller nyper jag med blixtens hastighet till valpen och backar snabbt undan och berömmer glatt. Kriteriet för att valpen ska få springa och ta godbiten är att han/hon svarar på mitt beröm med ögonkontakt och framför allt svansviftning.

Sedan fick valparna en i taget, prova att hoppa i Igelbäcken och hämta en dummie. Eftersom Zakk fortfarande är en badkruka ville jag inte riskera att han skulle rata en kastad dummie. Anne fick därför hålla honom med jag gick över bron till andra sidan. De två gånger innan som Pia och jag provat samma sak har han tjutit som en stucken gris innan han insett att han måste simma tvärs över bäcken för att komma till mig. Den här gången gick han i utan protester och simmade som Esther Williams, - så fint, så fint!

 

 

Trevlig Valborg!