Tack Agnes!

Zakk visade tidigt rädsla för barn. Jag har hittills legat lite lågt för att se om rädslan skulle försvinna utan någon speciell åtgärd från min sida, men så enkelt har det inte gått.

Det har aldrig hänt Zakk någonting utan reservationen verkar finnas med i "bagaget". Idag tog jag tag i träningen på allvar. Zakk, jag och mina närmsta grannar Åsa, Calle och deras dotter Agnes tog med oss fika och bullar och gick ut i skogen. Agnes den lilla juvelen, gjorde ett jättefint jobb med Zakk. "Kan du hålla Zakk så går jag och gömmer godis?". Självklart kunde jag det. "Kan du hålla Zakk så går jag och gömmer mig?".

Jag behövde knappt tala om för henne vad hon skulle iaktta, utan det mesta kom helt naturligt. Zakk tyckte det var buskul att leta efter- och få godis av Agnes. Glasnost har inträtt! Nu gäller det bara att Zakk får fortsatt bra möten med barn genom roliga lekar. Då ska nog reservationen vara ett minne blott till sommaren. Jag har ju så bra hjälp av Agnes!