Bästa inkallningstipset - vinn en clinic!

I min gröna ungdom när jag höll en av mina första lydnadskurser, deltog en äldre herre vars svarta schäfrar alltid hette Billy.

Jag hade äran att få Billy nummer 3 på lydnadskurs. Husse hade uppnått den ålder då det för allas bästa hade varit bättre om han valt en något mindre hundras. Kopplet var alltid hårt lindat runt husses handled. Allt annat var en omöjlihet eftersom Billy troligen hade ryckt omkull sin husse. Jag kan väl knappast ta åt mig äran över att Billy var lydigare efter kursen än när han startade kursen. I alla fall inte i den meningen att Billy lärde sig att hålla sig hos husse då han var lös. Efter en inkallning som inte föll så väl ut säger husse lakoniskt: - Hade jag bara kunnat ta mig mig en kylskåp hit så hade du minsann fått se på inkallning!

Har du något eget bra tips på inkallningsövningar?

Bästa tipset belönas med ett presentkort till en valfri clinic. Tävlingen pågår till den 6/9.