Aktivera din hund genom miljöträning

För ett par dagar sedan promenerade jag och Zakk i Ulriksdals slottspark. En härlig park som inte är överbefolkad och som vi ofta promenerar och tränar i.

Av sommarens trädgårdsutställning finns inte många spår kvar. Vi hittade resterna av ett litet vattenfall som byggdes på en av Zakks favoritklätterstenar. Den lilla dammen fick den här sommaren en utsmyckning i form av en korslagd glasspång.

Naturligtvis kunde jag inte mostå frestelsen att se hur Zakk hanterade att gå på 50 cm spång som låg kant i kant med vattenytan. Jag gick ut på "vattnet" och ropade på Zakk. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig, men jag trodde kanske att jag åtminstone skulle få se en tappad haka.

Lite besviket men med stolthet kunde jag konstatera att det inte bekom Zakk ett smack. Istället gallopperade han friskt kors och tvärs på glasytan.

Vi pratar ofta om socialisering av valpar!  Lika  viktigt är det att låta den unga hunden på ett lugnt sätt vänja sig vid olika miljöer. Hala golv är tillexempel ett bekymmer för många hundar-  och det är vanligare inom vissa raser.  Hjälp den unga hunden genom att träna den att gå, springa och klättra på olika underlag. Dessutom blir det en naturlig och bra aktivering. Stimulera din hunds upptäckarglädje!

Miljöträning