Grattis på tvåårsdagen, Zakk

Nåja, jag är oftast usel på att komma ihåg födelsedagar, vare sig det gäller fyr-eller tvåbenta. Zakk fick i alla fall slicka resterna på tallriken hos Systrarna Voltaire på Djurgården idag. Dessväre glömde jag att hurra tre gånger.

För två år sedan var jag hundlös vilket gick alldeles utmärkt, konstigt nog! Jag fyllde livet med fler sovmorgnar, teaterbesök, konserter och andra trevliga händelser. Jag var faktiskt lite nervös inför valpköpet: Hur skulle jag ha tid med en hund?

Nåväl! Zakk tultade in genom dörren och det tog inte lång tid innan jag förstod precis varför jag har hund. För första gången i mitt liv, utan hund, fick jag banta. Smilbanden fick inte alls den gympa de är vana vid med en hund i huset.

Jag/vi har uppnått våra mål för -2010. Uppflyttade till öppen klass i jakt och uppflyttade till högre spår. Zakk är en underbar jycke att jobba med. Lättlärd, mycket bra koncentrationsförmåga, högt tempo och extremt lättbelönad. Zakk är nog den enda hund jag inte behöver dra upp på lydnaden. Det är antagligen en kombination av faktorer. Zakk är den enda hund där jag konsekvent lärt in fotgåendet med hjälp av speglar. Jag har till 99 % enbart använt blicken som positiv förstärkning och konsekvent undvikit blickar i bevakande eller korrigerande syfte. Det gör att min blick har ett väldigt stort värde för honom, ungefär som en klicker. .

 

Hip, hip hurra!

 

 

Tisslabo kennel

Pila och Zakk: Stöpta i samma form?