Vilken hund ska jag köpa?

Jag fick ett samtal från en av mina vänner Micke som plötsligt upptäckt att hundar inte är otrevliga- trots allt!

Lång i nosen av pur förvåning tog jag och Micke en förmiddagspromenad med Zakk med avslutande chevrémacka och kopp the på Rappnes i Ulriksdal. Jag gick ut hårt. - Hur mycket extra tid har du att lägga på en hund Micke?

Micke kontrar och säger att han kan avsätta två timmar om dagen. - Men brukar du gå ut?  Inte heller den går Micke på, utan svarar att han ofta är ute och går och även kan springa en mil då och då.

Jag får ge mig på den punkten och inse att killen tagit sig vidare till kvartsfinal.

- Men du svor ju över katten som hårade ned dina kläder? - En hund hårar lika mycket!

Fast det är klart....... en mellanpudel hårar inte och den är följsam, kan hänga med på joggingturer,kan med lätthet balansera på en båt och är pigg, lättlärd och glad.

Jag trodde att Micke likt 80 % av alla män skulle bli ytterst förolämpad när jag föreslog honom "tanternas tanthund" men icke nicke. Förvåningarnas tid var ännu inte över, utan plötsligt frågar Micke om han kan komma och gå som obeservatör på några av mina kurser, innan han bestämmer sig. Så f-t klokt tänkt Micke!

Jag hoppar över blommorna ikväll och överräcker  Kontaktkontraktet istället.

 

fotograf, Åsa Lindholm