Konsten att vara snäll!Jag har bloggat om ämnet tidigare, men det har ni säkert glömt vid det här laget :-). Jag reser som bekant en hel del, mest i Sverige men även till andra länder. Relationen till  våra hundar och träningsmetoder ventileras ofta i någon form under en kurs. T.ex, - Jag är snäll för jag arbetar med klicker!
Det som däremot sällan ventileras är hundens mest basala behov. Jag tänker framför allt på motionens betydelse för att hunden ska må bra. Hundar presterar dessutom bättre om de är i god kondition.

Ibland ser jag skrämmande exempel på hundar som är dåligt musklade och i många fall även lönnfeta. Vi kan prata oss blåa om "rätt och fel" metoder, hur vi skapar trygghet eller vad som menas med "bra ledarskap".
Men, det gör mig bedrövad när jag ser hundar som inte får sina grundläggande behov av daglig motion tillfredsställda.Det är inte att vara snäll!!

 Maslows behovspyramid