Matskålsapportering
Jag har gått över till färskfoder! Om det är tills vidare eller permanent återstår att se. Nu beter sig Zakk som en riktig labrador. 30 minuter innan matdags börjar han nedräkningen. Trånande, långa blickar mot köksbänken, "du glömmer väl inte.....".

Det innebär att jag faktiskt kan utnyttja skålen till allehanda lydnadsövningar. Just nu står apportering på schemat. Föremålen varierar. Ibland har jag plockat ut en fågel ur frysen som han får hämta innan  "varsågod" till matskålen.
Idag stod ölburksapportering på schemat. :-) Jag började med att sätta ut Zakks matskål för att sedan gå ut på tomten och hiva iväg ölburken. Jag bryr mig inte om att Zakk ska sitta invid min sida utan jag prioriterar tempo, tempo, tempo. Däremot ville jag att han skulle göra en blixtsnabb ingång med apporten. På det tredje försöket lyckades Zakk perfekt.

Jag avbryter apporteringen med ett "varsågod" när helst jag vill. Om det är galoppen mot mig jag vill förstärka ger jag belöningssignalen i den stund han springer fort mot mig.Om det är en snabb ingång ger jag "varsågod" i ansträngningen att kasta sig in vid min vänstra sida.
Fördelen med matskålsapportering är att hunden redan från början har en hög aktivitetsnivå eftersom han/hon inväntar sin mat. Variera placeringen av matskålen så att den även kan fungera som störning. Det är enbart på ditt "varsågod" som det är tillåtet att sticka iväg till skålen - med eller utan apport.