Snipp, snapp, snorum......så tog sagan slut
Jag har anmält Zakk till lydnadsklass 1 på Nacka Cup om två veckor. Den här hösten blev inget som jag tänkt mig. Målsättningen var att vi skulle ta två ettor i öppen klass jakt under sommaren och uppflyttning till elitspår. En jaktstart hann vi med och den gick fint, förutom att Zakk uppträdde "blekt" på söket. Han vägrade till exempel att ta en trut. Nollan var självskriven eftersom viltvägran inte ses med blida ögon inom domarkåren. Ja,ja, shit happens! :-)
Jag hade ju anmält till flera prov och dessutom flera högre spår.

Men något kändes galet med Zakk. Han var inte sig lik och åt dåligt. Jag beställde tid hos veterinären och Zakk konstaterades ha tonsillit. Antibiotika och vila blev ordinationen.
Naturligtvis, så här i efterhand, uppvisade Zakk alla klassiska symtom på tonsillit. Han ville inte äta, åt gräs och hade inte samma fart och koncentrationsförmåga i arbetet.
Tyvärr varade inte effekten av antibiotikan speciellt länge utan någon månad senare var det  dags för nästa kur. Då bestämde vi att tonsillerna skulle bort.

Snipp, snapp, snorum så var tävlingssäsongen plötsligt borta. Efter operationen och konvalescens fanns inga jaktprov och inga högre spår inom rimliga avstånd.
Nu satsar vi på lydnaden istället. Det finns en del inomhustävlingar och målet är uppflyttning till elitklass under våren.Sedan får vi ta nya tag när det gäller jakten och spåret.