I jakt på ny bil

Ni som följt mig på Facebook vet att jag de senaste dagarna terroriserat alla bilhandlare som säljer bilar med hög markfrigång och fyrhjulsdrift. Rekordet sattes nog idag på Volvo när jag och den suveräne säljaren i två timamr räknade upp och ned på en XC 60, dock med framhjulsdrift.


Hittills har jag provkört BMW X1 som var en trist upplevelse i förhållande till att det är just en BMW, Subaru Outback provade jag på nytt och det klickade inte denna gång heller. Däremot provade jag Subarú XV som kommer ut i handeln nästa vecka. Klockren!! Jag kom på mig själv med att sitta och le när jag körde. Direkt, ligger som ett lim på vägen. Bageutrymmet däremot, är fullkomligt hopplöst. Den fugnerar möjligen bra som undulatbur. När jag stängde den sluttande bakluckan satt den annars mycket kavate Zakk med en förvånad, för att inte säga indignerad uppsyn. Ska jag......???

Andra bilar jag hunnit med att köra under dessa tre dagar är RAV4 som är helt ok men rätt bullrig och med mycket vindsus i farter över 100 km, Ford Kuga som jag tyckte var tråkig. Den kändes gammal i körupplevelsen. Nu återstår Fiat Freemont och XC 60 att köra. Samtidigt.......kan jag bara hitta en vettig lösning på problemet med bageutrymmet på subarun, låter jag leendet bestämma. Norrmännen tar ju alltid bort baksätet eftersom bilen då klassas som lätt lastbil och hamnar i en lägre skatteklass.
Med tanke på att baksätet enbart används som förvaring, skulle jag lika gärna kunna lyfta bort baksätet och bygga om bilen. Då skulle jag få plats med en ordentlig hundbur och utrymme för träningssaker.