Hurra, hurra, hurra för Anna och Grym

Grattis Anna och Grym till lydnadschapionatet.
"Valpkursen" är nu inne på sitt fjärde år. Den sist inkomna deltagaren Anna Hilding och border collien Grym. De har "bara 1,5 år på nacken. De har tagit sitt lydnadschampionat på tre tävlingar, imponerande!
Kristina, Barbro, Sophia, Anna och GrymVi träffades hos Barbro på Hundudden eftersom fiket/restaurangen är en oslagbar kombination ihop med vår lydnadsträning. Effektiv träning och sedan underbar lunch i en härlig atmosfär där även hundarna är välkomna in. Jag tränade störning på sitt, stå och ligg. Jag upptäckte att jag fått negativa konsekvenser av min fjärrdirigering. Zakk har blivit väl uppmärksam på handsignalerna och mindre uppmärksam på de verbala signalerna stå, sitt och lägg. En av alla fördelar med träningsgruppen är att alla har sin uppgift som vi varierar. En av oss kollar tävlingsposition, en annan hundens utförande, den tredje kommenderar, den fjärde stör medan den femte värmer upp sin hund. Oerhört effektivt!

Jag avslutade med att Zakk stod framför mig i kopplet med Sophia, Kristina, Anna och Barbro som en mur framför honom. Femton meter bakom gruppen stod rutan. - Var är rutan? Zakk vred och vände på huvudet. Var sjutton.........plötsligt fick Zakk syn på den och plöjde genom gruppen med mig hängandes efter i kopplet. Belöning över huvudet, genom rutan. Jippie!!!

Sophia sköter kommenderingen