Lyssna på vad jag säger!

Jag försöker att undvika att slentrianmässigt ta in Zakk vid vänster sida för att påbörja en övning. Dels är det lätt att slarva med precisionen i själva ingången och sedan är det otroligt tradigt att alltid starta träningen i fotposition. Hur ofta hoppar du över fotgåendet helt och hållet när du kör ett lydnadspass?


Hjärngympan för Zakks del idag innebar för Zakks del att han skulle koppla ihop rätt moment med rätt kommando där han stod framför mig i långt koppel. Jag lade ut vittringsapporter varav "min" var dold av snö. 90 grader till höger ställde jag sedan rutan. Sedan ställde jag mig bakom Zakk i kopplets fulla längd.

"Leta" är lite roligare än "rutan" så första gången bar Zakk av mot pinnarna istället för rutan. Eftersom Zakk var kopplad och redan stod i sträckt koppel hände ingenting förutom att kopplet tog stopp när han ville åt fel håll. Jag väntade några sekunder och gav sedan kommandot på nytt.Han tänkte i någon sekund för att sedan sätta fart mot rutan.

Rutan har jag lärt in i koppel och jag betraktar momentet som ett framförgående genom fyra koner. På så sätt blir det enklare att belöna över och förbi Zakks huvud eftersom avståndet mellan mig och Zakk inte är så stort. Zakks allmänna kamplust gör att den här formen passar honom bra. Han gillar verkligen att släpa sin motspänstiga matte in i rutan. "Nu hänger du på!!"