Eva Bodfäldt – hundkonsult, föreläsare och författare

Hon är en av Sveriges mest kända föreläsare och författare: Eva Bodfäldt, hundpsykolog med inriktning mot inlärningspsykologi och samspelet hund—människa. Under närmare 35 års verksamhet har hon utbildat hundägare på alla nivåer. Närmare 30000 har det hittills blivit – från förstagångshundägare till erfarna tävlingsförare och dem vars hundar har speciella inriktningar eller problem. Eva är även delägare i Sveriges största hundpodd Vår Bästa Vän tillsammans med Maria Hedqvist och  Gurgin Bakirciouglu.

Eva arbetar för att uppmärksamma och belöna rätt beteenden hos hunden hellre än att åtgärda felbeteenden genom förbud och korrigeringar. Belöningsbaserad träning – och att varje hund är en individ – är två grundstenar i hennes träningsfilosofi.

Eva håller även utbildningar och föredrag för klubbar och föreningar runt om i Norden, Europa och Asien. Eva Bodfäldt har samlat sina kunskaper och erfarenheter i boken Kontaktkontraktet – en bok om människans samspel med hunden. Kontaktkontraktet har hittills sålts i mer än 100 000 exemplar och översatts till fyra språk, finska, norska, tyska och engelska.

För egen del har Eva under årens lopp tränat och tävlat i bruks, lydnad och jakt. Bland meriterna finns tre lydnadschampionat, ett brukschampionat i spår och två SM-deltaganden i lydnad. Hon har även tävlat i elitklass i sök och elitklass i jakt med retriever samt utbildat en av sina hundar till räddningshund. 

Fakta om Eva Bodfäldt

Namn: Eva Bodfäldt
Yrke: Hundpsykolog, föreläsare och författare
Bor: Stockholm
Utbildning: Hundpsykolog med två-årig utbildning på Stora Sofielunds Hundskola som drevs av
humanpsykolog Anders Hallgren och ett flertal vidareutbildningar, bl a hos Marian och Bob Bailey i Arkansas. Marian Bailey var en av B.F Skinners studenter.
Styrka: Fantasi, inlevelseförmåga och att tänka tvärtom
Gillar inte: Pekpinnar

Eva om jobbet som hundkonsult och hundpsykolog: Att kunna förmedla kunskaper och verktyg för träningen som får hundägaren – och hunden – att lyckas och se dem växa är en otrolig kick!

 
 Eva Bodfäldt och Zakk, foto Åsa Lindholm

Eva Bodfäldt och Zakk, foto Åsa Lindholm