Maria Jonsson (Dalarna)

Kontaktuppgifter

mariasgladatassar@gmail.com
Telefonnummer: 070 - 239 65 38
Företagsnamn: Maria’s Glada Tassar

Maria heter jag och håller till i Orsa i Dalarna. Jag har 2 St schäfrar och den äldsta Vilja har jag tävlat med upp till elit spår och elit lydnad. Den yngre Exi tävlar jag i lägre spår, och henne har jag även gått min specialsöks utbildning med. Jag och mina hundar kör även på  kong, narkotika, lik och id doft inom specialsök. Jag har haft hund sedan 1986 och haft lite olika raser och lärt mig massor eftersom alla hundar är individer.

Jag tränar med positiv inlärning och Kontaktkontraktet ger hundarna en stabil grund att stå på från början.


Lärare i Kontaktkontraktet - IngaBritt Persson

Lärare i Kontaktkontraktet - IngaBritt Persson

IngaBritt Persson (Dalarna)

Kontaktuppgifter

ibhundliv@gmail.com
Telefonnummer: 070 - 670 53 76
Företagsnamn: IB:s Hundliv

Jag heter IngaBritt och håller till i Orsa ligger i Dalarna.  Jag har haft hund sen barnsben har nu två jakt labradorer Windy född i mars 2016 och Ebba född i mars 2018. Med Windy tävlar jag högre spår, lydnad klass 1 och jaktprov vi har även testat på workingtest.  Jag har kurser i både valp och allmän och tävlingslydnad. Jag jobbar med glädje med hundarna och ser möjligheterna istället för problemen. Kommer att ha kurser i kontakt kontraktet efter nyår 2019


Lärare i Kontaktkontraktet - Gunilla Westberg

Lärare i Kontaktkontraktet - Gunilla Westberg

Gunilla Westberg (västerås)

Kontaktuppgifter

www.westberghundagarutbildning.se
Telefonnummer: 070 - 253 19 37

Jag är allmänlydnadsintruktör och har haft valp- och grundkurser hos Västerås BK i många år. Vi har hela tiden haft ”Kontaktkontraktet” som kursbok. Kontaktkontraktet är ett förhållningssätt som fungerar, det har jag sett många gånger, inte minst med mina egna hundar. Jag har tre, en schapendoes och två flatcoated retriever.  Min schappe och jag gör mest aktiviteter i vardagen, tränar trix och nosarbete, flattarna tränar jag aportering med.

Jag kommer att ha kurser i Kontaktkontraktet här i Västerås löpande, kan också ha privatträning om behov finns.  Jag samarbetar mycket med Marina Gavelin som driver HundFokus, vi håller kurser tillsammans.


Marina Gavelin (Västerås)

Allmänlydnadsinstruktör i Västeråsområdet

Kontaktuppgifter

E-postadress: hundfokus@outlook.com
Telefonnummer: 070 - 645 77 87

Jag heter Marina Gavelin och bor utanför Västerås. Jag har två jaktlabradorer som jag tränar och tävlar apportering och jaktlydnad med. Jag har startat ”HundFokus”, och håller valp-grund och allmänlydnadskurser inom Kontaktkontraktet.

Lärare i Kontaktkontraktet - Marina Gavelin

Lärare i Kontaktkontraktet - Marina Gavelin


Lärare i Kontaktkontraktet - Karin Gustavsson

Lärare i Kontaktkontraktet - Karin Gustavsson

Karin Gustavsson (Sörmland)

Kontakt & Information

www.karinshund.n.nu.

Jag har varit aktiv instruktör i 20 år. Jag har under dessa år hela tiden utökat min kompetens inom flera områden. Mina favoritkurser är de som bygger relationer där den här certifieringen var en stor milstolpe, jag har också många kurser inom jaktlydnad och apportering. Båda dessa starkt inspirerade av Eva Bodfäldts Kontaktkontraktet.

Jag kommer att hålla kurser inom Kontaktkontraktet löpande, nya startar så fort jag har en grupp, som för mig är max sex stycken för att få en mycket individuell träning.

 


TINA HANSSON (Uppsala)

Lärare i Kontaktkontraktet - Tina Hansson

Lärare i Kontaktkontraktet - Tina Hansson

Avtalsinstruktör och lärare, Uppsala brukshundsklubb.

Kontakt & Information

E-postadress: tina-hansson@telia.com
Telefonnummer: 070 - 574 99 69, 018 - 37 52 52

"Fokusera på och uppmärksamma det du vill din hund ska göra och se till att ni båda har roligt tillsammans."

Jag har en mittelspitz och vi tävlar agility och lydnad. Hon har godkänt lämplighetstest för vårdhund och deltar ibland med mig i vården på Barnsjukhuset. Vi tränar också freestyle och spår. Tidigare har jag haft flera schäfrar, rhodesian ridgeback, tax, bostonterrier och rottweiler. Jag har tävlat i spår, sök, rapport, lydnad och agility. Utbildning, både egen utveckling och att bidra till andras utveckling ligger mig varmt om hjärtat. När jag inte ägnar mig åt hundar arbetar jag som smärtsjuksköterska och som barnsjuksköterska på en akutmottagning för barn och med utbildning av sjuksköterskestudenter. Jag håller kurser utifrån behov och önskemål. Ett av mina stora mål i kurserna är att få ett gott samarbete och samförstånd mellan hund och hundägare.

MARIE LINDER (Södra Stockholm)

KONTAKTUPPGIFTER

E-postadress: mialinder_co@ hotmail.com
Telefonnummer: 070 - 718 45 89

PRESENTATION

Mitt namn är Marie Linder och har en jaktgolden vid namnet Carma. Jag gick min första kurs för Eva Bodfäldt 2003 och sen dess har det blivit många kurser för henne. Jag instruerar i både grund- som tävlingslydnad.

Lärare i Kontaktkontraktet - Marie Linder

Lärare i Kontaktkontraktet - Marie Linder


Maria Venhammar (Skåne)

Lärare i Kontaktkontraktet - Maria Venhammar

Lärare i Kontaktkontraktet - Maria Venhammar

Avtalsinstruktör och avtalslärare, aktiv på Råådalens Brukshundklubb

Kontaktuppgifter

Mellantorp 3790, 268 78  Kågeröd
E-postadress: mudimaria@telia.com
Telefonnummer: 0418-807 27, 072-557 24 19

"Gör det du tycker om  -  tyck om det du gör."

Jag har haft hund hela livet. Så långt tillbaka jag kan minnas har jag tränat mina och andras hundar.  Jag är en inbiten testare  -  allt nytt som verkar tillräckligt intressant eller konstigt vill jag kolla upp. Det har inneburit att jag tidigt stiftat bekantskap med det mesta inom hund-Sverige och njutit nästan hela tiden.

Min bestämda uppfattning är att vi ska lära våra hundar att göra det vi vill genom positiva förtecken. När det gäller att förhindra att någon (människa eller djur) kommer till skada ska man säga ifrån med den kraft (psykiskt eller fysiskt) som behövs, men inte mer. Mina hundar är mina käraste vänner och vi har roligt tillsammans. Hundarna lär mig lika mycket som jag lär dem. Jag ska erkänna att det där med ledarskap och dominans är något jag aldrig riktigt har begripit mig på. Jag lever i tron att det är jag som bestämmer, men jag är övertygad om att hundarna är lika säkra på att de kan manipulera mig hur enkelt som helst. Fungerar faktiskt riktigt bra.

Hundar av många olika raser har passerat revy genom åren och var och en av dem har lärt mig mycket. Nu har jag Mudi och Borzoi.
För många år sedan, när jag var ung och kaxig, skrev jag boken ”Träna med glädje” tillsammans med träningskompisen Berit Berggren.