Kontaktkontraktet

Eva Bodfäldts succébok Kontaktkontraktet finns nu i ny, helt omarbetad upplaga. Här förklarar Eva hur du på ett positivt sätt bygger en bra relation med hunden, hur du får vardagen med hunden att fungera och hur du tränar in viktiga signaler som alla hundar bör kunna.

Samtliga kapitel i Kontaktkontraktet har till den nya upplagan omarbetats helt. Boken har dessutom utökats med helt nya kapitel om miljö- och passivitetsträning och skvallerträning samt fler nya övningar och fallbeskrivningar, tagna ur verkligheten.

Boken vänder sig såväl till nyblivna som erfarna hundägare, till dig som vill ha hunden till sällskap och dig som vill arbeta eller tävla med din kamrat.

Ur innehållet:

  • Kontakt- och följsamhetsträning - hur du lär hunden att vilja hålla kontakt på promenaden och följa dig, istället för tvärtom
  • Nytt! Miljö- och passivitetsträning hur du lär hunden att ta det lugnt och koppla av vid behov
  • Nytt! Skvallerträning - ge hunden en uppgift, låt den hålla koll på omgivningen!
  • Inlärning - hur du lär hunden att lyda med glädje
  • Lek med hunden - ett enkelt sätt att bli betydelsefull för den
  • Vad hundens sätt att hälsa betyder - och hur du kan utnyttja detta i träningen
  • Följsam i koppel - hur du får hunden att gå fint
  • Att korrigera utan att förstöra din och hundens relation
  • Och mycket annat!

Boken tar även upp hur du lär hunden att stanna, komma på inkallning samt sitta och ligga på signal. Läs dessutom om vad du kan göra om du och hunden hamnat i en konfliktsituation, till exempel om hunden morrar mot dig, om den inte vill att du klipper klorna eller om hunden jagar vilt.

Den nya upplagan har fått en ny, attraktiv form och hårda pärmar. Boken är rikt illustrerad med fotografier i färg av välkända fotografen Åsa Lindholm.

Kontaktkontraktet har sedan första upplagan kom ut 2001 sålts i över 40 000 exemplar och översatts till tre språk.

Till boken finns en dvd och som visar övningarna i praktiken och en handledning som hjälper dig att komma vidare i träningen.

 

LÄRARE I KONTAKTKONTRAKTET?

Är du redan verksam instruktör sedan minst två år? Då kan du vidareutbilda dig hos oss, och börja hålla kurser enligt principerna i Kontaktkontraktet. Du får utbildning i hur du lär andra hundägare att jobba med kontakt, följsamhet, passivitet och belöningssystem – på ett sätt som revolutionerat vår syn på hundträning.
Läs mer »